Blog

Blog Galerij Olivier


Samen met het kunstwerk van de week, verschijnt eveneens de wekelijkse blog van Ari Olivier. De man die nooit een blad voor zijn mond neemt.
In deze berichten vertelt deze veelbesproken figuur over wat hem bezig houdt. Mis niks en neem wekelijks een kijkje op deze pagina.

Carnaval


Vandaag is het onderwerp, hoe kan het ook anders, CARNAVAL en de beleving daarvan zoals die door de eeuwen heen plaats vond...


Dat deugde niet volgens een toch wel beperkte club beterweters die populair wil zijn bij een in ons land inmiddels levende en profiterende groep geïmporteerde en met een afwijkende religie levende klojo's die hun stempeltje op de heersende levenswijze drukken.


De naam CARNAVAL kan echt niet meer volgens hen...en Pasen wordt LENTEFEEST, Kerst wordt WINTERFEEST. Slechts het suikerfeest blijft zoals het is en wordt niet omgedoopt tot b.v. negerzoenenfestijn...Dat kan echt niet!


Het eten van vlees voor de vasten beginnen, was de oorsprong van het hele carnavalsgedoe en dat zouden partijen als D66 en de partij voor de Dieren toch moeten toejuichen,. Ja zelfs deze traditie permanent maken.


Nee hoor die clubjes gaan ervoor en volgen dit gebeuren enthousiast zoals het voorstel om Afrikaanse tijdelijke werknemers hier te halen alsof er nog niet genoeg zijn die voornamelijk het beroep van werkeloze uitkeringstrekker ambiëren en gedurende de rest van hun leven met liefst heel hun familie willen blijven.


Het halveren van de veestapel zou ik achter kunnen staan indien we het aantal varkens in den Haag eerst verminderen...


Het schilderen van carnavalstaferelen zal binnenkort dus ook wel verboden worden dus sla uw slag en tracht bij ons een kunstwerk in dat genre te kopen want dat gaat geld opleveren en wordt uniek bezit.

Waarom laten we ons collectief nog steeds bedonderen door de mislukte spookregenten die we overheid noemen.


Uw spaargeld waardeloos, de huizen onbetaalbaar, straks hormonenvlees uit Canada en de Islam als geloofsrichting? Is dat wat we willen?


Laten de Katholieken hun CARNAVAL houden en zich verkleden als narren. De echte narren zitten immers in de Regeringsgebouwen, voorlopig althans want dit blijft niet goed gaan voorspel ik u.


Ga terug naar het Nederland met zijn eigen kunst en cultuur en tradities de Nederlandse kunstenaars staan (althans enkele daarvan) op een topniveau waarvan u kunt profiteren zolang deze waanzin blijft aanhouden. 


Ari Olivier
Zondag,16-02-2020


Kunstwerk van de week

Bloemekus Buiten zette - Ossendrecht

Kunstwerk Christel De Buyser
Zwartenegermoorkop is een samenvatting van, u begrijpt het wel, Zwarte Piet, negerzoen en hoe kan het ook anders de opwindende moorkop


We hebben er weer een probleem bij in Nederland...De moorkop !

Een toch hopelijk wel kleine groep medelanders met een wat onduidelijke opvatting over hun huidskleur menen dat de blanke Nederlander voortaan gewoon witte moorkoppen moet gaan bestellen bij de koffie....Ik kan u verzekeren dat het met witte chocolade maken van een moorkop zijn effect verliest en het begrip Kaukasuskop spreekt niemand echt aan..Het aangeven van een huidskleur kent volgens mij slechts twee mogelijkheden namelijk de negroïde typen en de Caucasian. Met die laatste groep zijn de blanken of zo u wilt, witte mensen bedoeld en met de negroïde dus de donkergekleurde gemeenschap. Dat een groot aantal van de laatstgenoemde groep er problemen mee heeft donker geboren te zijn, ligt niet aan de eerdergenoemde maar aan de nogal uitbundige fokbereidheid van hun eigen voorouders en niet aan de blanken. Dat er een lied bestaat als "Waar de blanke top der duinen” is voor mij net zo'n groot raadsel als voor menig anders gekleurd persoon, maar zo heet dat lied nu eenmaal en dat geldt ook voor 'blanke lak'.  De figuren op de vroegere schilderijen en beeltenissen op sculpturen die zwart zijn of getint moeten nu verdwijnen uit de musea. Gelukkig is de moorkop bederfelijk dus die verdwijnt gewoon in de vuilnisbak als we hem niet meer willen. De Jodenkoek is al uitgestorven en dat komt niet door een Jodenprotest want die bakten ze veelal zelf, maar door diezelfde groep achterlijke gesubsidieerde dwazen die vergeten dat ze hier in Nederland leven en meestal door de welwillenden verdiend geld als uitkering genieten. Immers werken komt er niet van als je bij voortduring moet demonstreren tegen bepaalde gebaksoorten...

 

Ik bezocht vroeger op een vaste tijd (borreluur) een café waar de barkeeper niet een beetje, maar echt roetzwart was. Hij heette Ben en ik noemde hem Sneeuwwitje, hij mij Olieman en we hadden altijd de grootste lol zonder ook maar te denken aan discriminatie of aanstoot. Dat bestond niet eens! Gekleurde mensen die ik ken, schamen zich voor dat hele miese gebeuren over Zwarte Piet negerzoenen en moorkoppen, straatnamen en portretten met zwarte figuren. Hoeveel complexen moet je hebben om zo ongestraft en gesubsidieerd de dagen door te komen ? 

 

Het probleem waar de kunstwereld nu voor zou komen te staan is dat we geen bruine of zwarte kleuren meer zouden kunnen gebruiken juist nu we een serie schilderijen wilden maken over Afrika en wat ze er daarvan gemaakt hebben nadat de zogenaamde kolonialen waren vertrokken...Gelukkig staan er best nog veel door de blanken wit opgetrokken gebouwen want daarna gebeurde er niet veel meer. Misschien is er, in de landen van oorsprong nog wat aan werk te vinden en kunnen ze de daar achtergebleven blanke ondernemer met een banketbakkerij het leven zuur gaan maken met een verbod op zijn MOORKOPPEN 

 

Groet u allen met een heerlijke Negerzoen!


Ari Olivier

Vrijdag, 07-02-2020


Kunstwerk van de week:
Soothing Blue  van Christel De Buyser
(zolang de smurfen niet protesteren)
Draaideurkunstjes…


De deur waardoor een paar jaar geleden een groot aantal Belastingambtenaren vertrokken met een zak geld van rond de 700 miljoen, bleek toen een draaideur te zijn...


Nadat ze vertrokken waren dacht men het doel bijna bereikt te hebben de Belastingdienst te hebben gereorganiseerd van een kind met een waterhoofd tot een goed geoliede machine ten Dienste van de Burger...


Niets was minder waar en hoe kon het ook met aan het hoofd een man als Eric Wiebes...eerst ingezet om alle Groningers tegen de Staat in het harnas te jagen vanwege het tot idioterie leidende aardgasbeleid daarbij de Provincie Groningen praktisch gezien met de grond gelijk werd gemaakt en het land het in zijn geheel verder zonder ons aardgas moet doen. Geweldig, terwijl de buren in Duitsland een premie krijgen om aardgas aan te sluiten. Ja, hij maakt hier en daar een foutje lijkt het.


Alleen voor de met een super dikke premie vertrekkende Belastingambtenaren is en blijft Wiebes de held van Nederland of van wat er nu nog van over is. Een enkele heeft, vernam ik, de naam van Wiebes in de huid laten tatoeëren als blijvende erkenning. Het zij zo. Blijkbaar kan de Belastingdienst het voor zijn eigen mensen wél leuker maken.


Wat schetst mijn verbazing te lezen dat nu die gewezen ambtenaren weer grootschalig met behoud van die uitgekeerde uitkoopregelingen, mogen terugkeren om, wederom via die draaideur ons Belastingsysteem te bevolken.

Dat toont maar weer aan wat mannetje Wiebes met zijn door hem gemaakte puinhopen allemaal kan presteren. Optimistisch als altijd staat hij de Pers te woord met zijn nieuwe opzet en plannen. Werkelijk ongelooflijk! Met twee nieuwe Staatssecretarissen van, hoe bedenk je het, D66 moet alles binnen de kortste keren gereorganiseerd worden, wat dat ook zal betekenen binnen de opvattingen van Wiebes en consorten.


Die Mevr. van Huffelten (zo heet ze geloof ik) komt uit Amsterdam waar ze directie voerde over het Gemeentelijk Vervoerbedrijf....Dat zegt natuurlijk genoeg over de financiële capaciteiten of heeft me het criterium gehanteerd dat "alles weer op de rails gezet moet worden" Dat lijkt me meer voor de hand liggend. En ja, Eric Wiebes is ook afkomstig uit Amsterdam alwaar hij Wethouder van Financiën was...Hahaha


Dus zoekt u een baan, bel Wiebes maar zoekt u iets moois en goeds aan de wand wat zijn waarde zal behouden en duurzamer is dan het Gasbesluit van Wiebes, koop dan een schilderij bij ons en draaideuren worden slechts op verzoek en bij uitzondering geschilderd ...


Ari OlivierDonderdag, 30-01-2020


Kunstwerk

Het GekkenhuisVertrouwen...


Gisteren, bij de Auschwitz herdenking, bood onze Premier Mark Rutte met een uitgestreken gezicht, na 75 jaar, excuses aan voor het gedrag van de Nederlandse Overheid gedurende de oorlogsjaren 40-45. Met name de samenwerking of collaboratie met de vijand leidde er toe dat door dat verraad  bijna de gehele Joodse bevolking van Nederland kon worden gedeporteerd naar de bekende werk- en vernietigingskampen van de Nazi's....Een klein aantal van de nog levende ex-gevangenen konden hem aanhoren.

 

Is het gedrag van onze overheidsinstanties tegenwoordig van een andere orde dan destijds, vraag ik me af. Hoe kan het dan zijn dat recentelijk een voormalige Coffeeshophouder, van Laarhoven, door toedoen van ons Openbaar Ministerie tot 20 jaar celstraf werd veroordeeld in Thailand, voor "witwassen"...Onze Minister Grapperhaus moest met de pet onder de arm gaan vragen of ze deze man toch niet naar Nederland wilden zenden want er was eigenlijk een foutje gemaakt. Hij, van Laarhoven, was door Justitie daar in Thailand zo neergezet alsof  hij een seriemoordenaar was. Verraden en verkocht om indruk te maken in het buitenland ? Uitgeleverd als destijds de gehele Joodse bevolking door een stel laffe honden van de diverse ministeries en gemeenten inclusief de Politiediensten.

 

Dan hadden we ook nog de zaak tegen de Argentijns/Nederlandse piloot Poch, die in ruil voor het met rust laten van Zorreguietta, de schoonvader  van onze huidige Koning, moest worden opgeofferd en slinks via Spanje uitgeleverd...

 

In de monetaire beloftes die den Haag deed en doet  heb ik, mede gezien het voorgaande, geen enkel vertrouwen en dat geldt ook voor de Banken.


Binnenkort komen wij met een plan om de aankopen die u doet in onze kunstobjecten, op een renderende grondslag te presenteren waardoor uw geld ( investering) niet alleen een blijvende lust voor het oog is maar ook een waardevolle zekerheid voor de lange termijn.


Ari Olivier

 


Maandag 27-01-2020

Kunstwerk van de week:
Kunstjuwelen


Lot in de loterij...

 


De kruitdampen zijn redelijk opgetrokken rond het gedoe van het uitroepen van de winnende Postcodekanjer op 1 Januari  hier in onze wijk en Postcode.

 

Gisteren werd dat op een dorpspleintje in het centrum met veel heisa gevierd en maakte de potsierlijk in het rood gestoken kaalkop  met de naam Gaston  de winnende bedragen bekend van de eigenaren die een lot hebben, veelal meerdere loten zoals rumoerig bleek ! De artiesten vertoonden hun kunsten vanaf een inderhaast in elkaar geflanst podium.

 

Het bleek dat er uiteindelijk voor elk lot met de juiste Postcode een bedrag van € 5832  zou worden overgemaakt op de betreffende rekeningen, weliswaar na aftrek van de kansspeelbelasting van 30% per winnend lot !

Mooi meegenomen zou je zeggen vooral wanneer je beseft dat veel deelnemers meerdere loten bezitten. Het blijft een gok en nimmer een zekerheid en dat besef is totaal zoek....

 

Teleurstelling alom dus. Behalve in het bejaardenhuis en de annex aanleunwoningen waar toevallig ook de lettercombinatie klopte en dus de hoofdprijzen van 2,2 miljoen per lot waren gevallen...

Die oudere winnaars krijgen opeens bezoek en aandacht van, in jaren niet geziene verwanten en aanhang. Immers opa en/of oma heeft iets te verdelen of weg ten geven...

Anderen hadden reeds vooruitlopend op de bekendmaking van de waarde van hun lot of loten, een uitvoerig bezoek gebracht aan de keukencentra en autodealers om hun nieuw te verwachten investeringsopbrengst een bestemming te geven.

 

Voor alle kinderen en kleinkinderen van de winnaars is het te hopen dat opa of oma in een aardig #kunststuk gaat beleggen, dat is een toenemende waarde en geen gok zoals een loterij, die kans is reeds verkeken na de kansenberekening....Tenslotte kun je bij verhuizing je aangekochte schilderij meenemen  en je destijds verworven en inmiddels verouderde keuken , niet....

 

Ari OlivierZondag 05-01-2020

Kunstwerk van de week:
Purlieu


Zondag 29-12-2019


De column van de week even anders dan anders omdat we het zelf niet duidelijker kunnen zeggen.
Een artikel in de Telegraaf over de aanschaf van kunst Quote: Wie wat wil verdienen kan beter recente kunst kopen Want hoe jonger het kunstwerk, hoe hoger het rendement. Unquote.

Doe er uw voordeel mee en kijk/vraag naar de mogelijkheden. Kunst van Ari Olivier en Christel De Buyser te koop/te huurkoop en voor ieder wat wils.  www.galerij-olivier.com


Zondag 30-12-2019

Kunstwerk van de week:
Aristo Cat


Het spektakel van de week…

 


Het spektakel van de week was zonder enige twijfel de veelbesproken match tussen de beide kemphanen Rico en Badr...

 

Alle analysen en deskundige beschouwingen ten spijt werd het een soort voorstelling waarbij alle circusartiesten van Circus Renz direct hun vervroegd pensioen zouden aanvragen bij het zien van deze comedy der Lage Landen.

 

Schaamteloos gepresenteerd als het gevecht van de eeuw tussen een aardige huisvader en een nogal dubieus figuur die een aantal Nederlandse gevangenissen ook van de binnenzijde heeft mogen meemaken, nadat hij zo nodig zijn kunstje moest vertonen in de Cruyff Arena door een zakenman tijdens een evenement blijvend invalide te schoppen...Voor een bepaalde gemeenschap was daarmee zijn blijvend heldendom verzekerd, wat veel zegt over het publiek dat maandenlang uitzag naar het gevecht van de eeuw…. dat hun held wel even zou winnen. Dat zegt wel iets over onze leefgemeenschap.

 

De afloop van het slechts een minuut of acht durende geheel was een ontluisterende afgang richting ziekenhuis en daarna Nachtclub Blu om het verdriet weg te spoelen.

Een slechte investering voor de prijs van de toegangskaarten die, naar belangrijkheid, opliepen tot  zo'n € 2500,-- per plaatsje (wat neerkomt op € 312,50 per minuut exclusief parkeren).

 

Valt de voorstelling onder Cultuur en Ontspanning vraag je je dan af? Rivaliserende bevolkingsgroepen die dit soort belevenissen als rechtvaardiging zien voor  de verschillende opvattingen over de leefwijze  in dit kleine Nederland zou ik het eerder willen noemen. Met de Marokkaanse vlag in de ring en gebed vooraf aan wie dan ook, bleef het bij  wederom een mislukte poging éénheid te verkrijgen over wie van die twee sukkels het beste een ander in de vernieling kan schoppen en slaan....

Geen kunststuk dus...

 

Investeer uw geld voor een eventuele rematch in een kunstwerk en u bent gegarandeerd blijvende winnaar.

 

Ari Olivier 


Zondag 23-12-2019

Kunstwerk van de week:
Stray Cat


De wereld op zijn kop!


Na al dat gedoe over de kunstgrepen van de afgelopen weken waarbij een banaan aan de wand geplakt met ducktape tot kunst werd verheven met een opbrengst (van het idee) van  120.000,-- $, is het moeilijk nog iets zinnigs te melden over de werkelijke waarde van kunst...


Behalve de Zweedse tiener Grundberg, die verstand zou hebben van het wereldklimaatbeleid, schijnen er in de kunstwereld ook zulke waanzinnige onnozelaars te zijn opgedoken...


Op het kunstwerk van de week is zichtbaar gemaakt hoe de huizenmarkt er op dit moment voor staat.


Een rommeltje, volledig op zijn kop en chaotisch ! En toch....betalen de mensen voor elke vierkante meter de hoofdprijs plus opgeld, welke prijs binnen afzienbare tijd alleen maar een substantieel verlies op zal leveren. Een bankstel vervangen of vloerbedekking kan kostbaar zijn , dat weet je van tevoren, maar het kopen tegen deze woekerprijzen van een woning of huis is masochistisch gedrag vertonen.


Een goed stuk kunst in de vorm van een schilderij naar uw smaak echter, stijgt in waarde en is tijdloos waarbij het bovendien ook de ons opgedrongen klimatologische omstandigheden probleemloos doorstaat.


Mijn advies:  Kies voor kunst, kies voor een stuk uit onze galerij ook al vindt u de prijzen niet voor de poes,  u koopt geen kat in de zak...!


Ari OlivierDinsdag 15-12-2019

Kunstwerk van de week:
Huisjes


Fruitig object!


Het is nu wel duidelijk dat Christel de Buyser zich als kunstenaar kan meten met de elite der aarde..!


De beroemde kunstenaars en exposanten alsmede de resencenten zullen het er allemaal wel over eens zijn, wat hun waardeoordeel ook waard mag zijn nu gebleken is dat.. een in hun ogen geweldig kunstwerk zijnde een aan de wand van een beroemd museum geplakte banaan is opgegeten door een andere beroemde kunstenaar die hiermede de publiciteit haalde...


120.000 Dollar is het ontwerp waard geweest en de vraag is echt welk stuk onbenul met kennelijk een teveel aan centen , kocht dat idee !


Voor ons als kunstenaars is het niet moeilijk onze kwaliteit te bewijzen door...Het object omschreven te betitelen als "UITGLIJER VAN DE EEUW " en te overtreffen met het hierbij geplaatste object van de hand van Christel de Buyser "APPELTJE VOOR DE DORST", hetwelk een betere investering zou kunnen zijn, gezocht is dan ook een onbenul die er zo'n 150.000 Euro voor over heeft...


Ari OlivierVoor diegenen die een dijk van een kunstwerk aan de muur willen van Christel De Buyser, ga naar https://galerij-olivier.com/kunst-galerij/christel-de-buyser.htmlDinsdag 10-12-2019

Kunstwerk van de week:
Fruitig Object


Zeepbel…


Las een artikel in de Telegraaf van zaterdag 7 december. Het betreft de komende editie van de zogenaamde Luxe beurs, Aangeduid als: The luxury Times/ Master of LXRY....achttiende editie stond erbij en “dat” geachte lezeressen en lezers:  is een leugen!

 

De voormalige Millionairs  Fair, zo heette het vorige event, ging roemloos ten onder in een faillissement en verdween van de radar met achterlating van een behoorlijk financieel schandaal!

Er werd (terecht volgens mij) nogal gewezen naar de organisator Yves Gyrath, die zich na een paar jaar bedacht om iets anders te moeten verzinnen,  wat leidde tot - u raadt het al - ...The LXRY beurs. De volgende zeepbel is geblazen en hangt in de lucht.

 

Twee maal exposeerde ik er in de vroegere uitgave als Millionairs Fair, met mijn schilderijen en wat kristal en eenmaal in de Russische versie in Moskou.

 

De bezoekers waren en zijn veelal die mensen die graag gezien willen worden en tonen een daarbij behorend opvallend gedrag in gebaar en kleding...De mannen zijn dan ook vaak geëscorteerd door een gemodificeerde versie van een Barbiepop wat pas lukte na een goed zichtbare erfenis aan littekens van de benodigde operaties. Het woord vrouwelijk schoon interpreteer ik niet op deze typetjes begrijpt u.

Dat voor deze begeleiding door de genoemde uitslovers de portemonnee getrokken moet worden, is duidelijk. 

Het zijn bovendien zelden "blijvertjes".

 

De deelnemers aan dit LXRY-gedoe betalen een waanzinnig bedrag voor de gebruikte ruimte en faciliteiten wat de koopkracht van het publiek ver te boven gaat omdat de prijzen worden aangepast.

Dus als u zo nodig gezien wilt worden en iets zou kopen, besef dan wel dat u ver boven de huidige marktprijs tot uw nieuwe aanwinst komt, maar mogelijk wel met foto's in een roddelblad komt te staan in uw gehuurde smoking.....

 

Tip van mij zou zijn: Kijk naar het kunstwerk van de week, vol zeepbelletjes die niet, zoals uw geld op die maffe LXRY beurs, verdwijnen maar wat een blijvende investering is, jaar voor jaar en een genot om bij weg te dromen! 

 

Ari Olivier

 

Kunstwerk van de week: Dreamcatcher, 50x60x4cm, 9600 Euro

Kunstenaar: Christel De Buyser


Zondag 08-12-2019

Kunstwerk van de week

Dreamcatcher

Zondag 01-12-2019

Kunstwerk van de week

Bimbol Seraphic

Even met de billen bloot!


We hebben kennelijk een probleem in Nederland wat na de opduikende Stikstofperikelen, het land geheel en al in zijn grip heeft gekregen, namelijk een soort stof in de grond die ook als bodembedekking van onze koekenpan fungeert.
Dit alles als een nieuwe rampspoedverkondiging door de Politieke betweters van D66, met name Stientje van Veldhoven werd als deskundige aangewezen. Dit zegt al héél veel over de gehele partij natuurlijk. Even met de billen bloot…


Als ik al dat “gezever” serieus zou moeten nemen, zou ik dus mijn koekenpan, waarvan de antiaanbaklaag voor 100 % bestaat uit die levensbedreigende stof, gewoon kunnen gebruiken, maar als ik in de tuin de grond om zou woelen om een plantje te plaatsen, ten dode zijn opgeschreven...Hoe deskundig moet je zijn om in Nederland Minister of Staatssecretaris te worden ?

Als je toevalligerwijs in een reeds iets oudere dieselaangedreven automobiel rondrijdt, mag je nergens meer de stad in met dat ding vanwege de vervuiling...door de uitlaatgassen ! Exporteren naar een Afrikaans land? Dat mag wel en daar mag men gewoon rijden en dus volgens die normen nog jarenlang de lucht vervuilen. Ja dat mag!


Die Afrikaanse landen hebben deelgenomen en tekenden alle documenten betreffende de verdragen van Parijs , dus alle klimaatwetten zoals wij die ondertekenden. Om aan die verdragen te kunnen voldoen, worden die landen (natuurlijk) gesubsidieerd door o.a. Nederland om die normen te kunnen halen....


Begrijpt u het nog ? Ik niet...


Koop gewoon een mooi schilderij, zonder aanbaklaag en geniet van het tafereel en de bijkomstigheid van de waardevermeerdering. Dat nopem ik "milieuvriendelijk"...


Ari Olivier


Kunstwerk: Bimbol Seraphic, 120x100cm, Kunstenaar: Christel De Buyser

Zondag 24-11-2019

Kunstwerk van de week

Volwaardige unieke miniatuurkunstwerken

Miniatuurtjes zwarte silhouetten

 

Betrap me er op langzamerhand geïndoctrineerd te zijn op het verschijnen van beelden van kleurlingen zelfs op plaatjes of in geschrift.

Bij het zien van de prachtig geschilderde miniatuurtjes van Christel de Buyser vroeg ik mij af of de activistische gekleurde medelander geen aanstoot zou nemen aan de silhouetten van mensen die toevalligerwijs nu eenmaal in  contrastvol zwart  zijn uitgedrukt !

Het is natuurlijk waanzinnig dat zelfs zo'n gedachtenvorm bij mij opkomt.!

 

De volgende gedachten was dat die miniaturen misschien op een later tijdstip zullen worden verboden en verbannen zoals alle geschilderde negroïde portretten dreigen te worden verwijderd uit de Nederlandse Musea...Dus worden ze geld waard als zeldzaamheid. Dat is positief.

Als je nu voor Sint Nicolaas zo'n prachtig stukje kunt bemachtigen zet je gelijk weer de originele Zwarte Piet op het voetstuk waar hij oorspronkelijk hoort. Je haalt immers prachtig afgebeelde superzwarte figuren in huis, compleet met een certificaat van echtheid ...welke activist met een kleurtje heeft dat nog ? 

 

Mevr. Simons zei te emigreren als Zwarte Piet niet verdween...Mij best en neem gelijk Peter R. de Vries lekker mee...Ver weg...heel ver weg....

 

Ari Olivier

Kunstwerkjes: 10x10cm, ideale geschenkjes voor de feestdagen, Miniatuurkunst met echtheidscertificaat en ezeltje, slechts 50€ per stuk. Te bestellen via debuyserolivier@gmail.com, diverse thema's (bloem, mens, auto, abstract, ronde dametjes etc.. 

Zwarte Piet


Zwarte Piet , al dan niet zwart,
is weer in het land en dat maakt de tongen los !

Weet u trouwens dat de oerantizwartePiet voor het organiseren van de Dag van de Empathie een bedrag van de Gemeente Amsterdam ontving van € 8.200 en, schrik niet, in het jaar 2017 subsidie voor onduidelijke aversieve doelen van diezelfde Gemeente van € 236.000,-- U leest het goed ...Dat is veel meer dan voor het prachtige Kunstwerk van de week, een op een product van onze overbekende schilder van 
#Gogh gelijkend prachtig schilderij wat in uw bezit kan komen voor een fractie van dat bedrag.

Al dat gedoe om Sinterklaas en vooral het klimaat, vergeet u als u dit kunstwerk aan de wand hangt want het klimaat verandert in huis inderdaad en het produceert geen stikstof...
#Zonnebloemen staan er om bekend in een stikstofrijke wereld te gedijen zodat we als we het probleem door Rutte c.s. niet opgelost krijgen, we mogelijk overal rondom ons, zonnebloemen zullen zien verschijnen en dat staat toch veel mooier dan die nutteloze afschuwelijk lelijke windmolens ?

Roetvegen zult u op het schilderij niet tegenkomen, het is origineel in de kleuren van de natuur, net als de oorspronkelijke zwarte Piet die ooit door zijn voorouders ergens in West Afrika aan de blanken werd verkocht ...

Ari Olivier

Fictieve toename vermogen Nederlanders


Het toenemen van het vermogen van de Nederlanders, zo publiceerde de Telegraaf, kwam door de waardevermeerdering van het huizenbezit...( Dit hoorde ik al eens eerder voor de crisis kwam in 2008).
Men zou nu dus rijker zijn dan in de vorige jaren....!


Opvallende rekenkunde,… niet de mijne. De groei van onze Economie, op deze cijfers gebaseerd en voorgespiegeld door de Haagse wijsneuzen, is dus fictief.
Reken u niet rijk als u een huis bezit al dan niet met een hoge hypotheek. In het laatste geval staat het huis bij een opkomende crisis onder water en niet de Bank, maar u bent de klos bij verkoop en moet de restschuld bijbetalen.


Als u geen hypotheek meer heeft op uw eigendom vermindert de waarde uiteraard geheel en al voor uw eigen rekening.


Ben geen zwartkijker, maar een economische klap neerwaarts behoort tot de verwachting en dat wel op een overzichtelijke termijn. Het dient zich reeds langzaam aan !
Afgezien nog van het feit dat t.z.t. uw eigendom nog eens zal worden afgeroomd door de Belastingdienst immers, uw erfgenamen zullen successierechten moeten betalen over het geheel door u betaalde en afgeloste bedrag. Het halveert nagenoeg uw bezit.


Onverlet het feit dat u al die jaren inkomstenbelasting betaalde en nochtans kans zag het pand te kopen en af te betalen. Een huis op een huis is mijn rekenkundige visie...


De spaarrente is nihil en gaat voorlopig ook niet omhoog dus toename vermogen zeker na het verrekenen met de inflatie, is een utopie. Mooier kunnen we het niet maken noemen ze dat geloof ik !


Hoe anders is het met de aankoop van kunst van bekende kunstenaars die kans zien jaarlijks de waarde van hun gemaakte stukken te doen stijgen in prijs en waarde Prijshoudend en in stijgende lijn, speculatief eigenlijk risicoloos .


De Haagse kunststukjes (Stikstof, verlaging maximum snelheid ,dividendrenteaftrek, pensioenfondsen, aardgas, windenergiemislukkinbiomassacentrales etc...)
waarbij u met een glimlach van Rutte c.s. regelrecht een financieel deconfiture tegemoet gaat, staat dus haaks op uw keuze om in kunst te investeren en glimlachend naar iets waardevols te kunnen kijken en te behouden, eventueel als appeltje voor de dorst...en om successierechten te voorkomen schenkt u het nadien aan uw erfgenamen.


Ari Olivier


Kunstwerk: Appeltje voor de dorst, serie: oogappel, kunstenaar: Christel De BuyserDinsdag 19-11-2019

Appeltje Voor De DorstZondag 17-11-2019

Kunstwerk van de week:
De Schoonheid Van Het Klimaat

Mevrouw Kaag

12-11-2019

Wat fijn dat, Mevr. al-Quaq, voor ons bekend als Mevr. Kaag, tussen het uitdelen van Nederlands belastinggeld voor de Palestijnen en het poetsen van de fotolijst waarin het kiekje van Jassir Arafat samen met haar familie zit, toch nog tijd vond het Congres van D66 te bezoeken.
U sprak daar, op een Congres van een Nederlandse Partij, in een Nederlandse stad in een onverstaanbare taal tegen de aanwezigen...
Moest even nadenken of het nu uw beroerde Nederlands was of Turks, maar het bleek Arabisch te zijn !


U zei daar dat de Nederlandse Media niet betrouwbaar zijn. "Laat je niet gek maken door de Nederlandse Media ”was het letterlijk citaat en dat terwijl Nederland totaal gek gemaakt wordt met de door u gedane uitlatingen en opvattingen...een Gotspe dus.
Als je het onder Assad hebt overleefd, kun je de Nederlander ook wel aan" dat was de volgende uitlating ...Beetje opruiend komt het op mij wel over !


Na het "moord " van de DENK Turk over de door de Nederlandse militairen veroorzaakte burgerdoden in Irak, zie ik het in hetzelfde licht.

Ondertussen hitsten u en de DENK Turk vakkundig het "Volk met de korte Lontjes" tegen onze militairen en onze Media op.

Als u nog iets voor Sinterklaas met Zwarte Piet zoekt om aan uw vrienden te schenken...Wat te denken van een cursus Nederlands voor anderstaligen !


Ari Olivier

Maximale snelheid terug naar af


De VVD heeft opnieuw blijk gegeven van niet al te zwaar te tillen aan gedane beloften.
De vorig jaar met veel bombarie gelanceerde maximum snelheden tot hier en daar zelfs, jawel, 130 km per uur, is weer van de baan...Stikstofprobleempje!


Het verlies van banen bij de wegenbouwers zal worden tenietgedaan met extra krachten voor het opruimen en verwijderen van overtollig geworden verkeersborden
Volgens de in den Haag residerende verkeersregelaars is er eigenlijk niets aan de hand, immers de verlaging naar 100 km per uur op de snelwegen en de 30 km per uur in de bebouwde kom maken toch gewoon 130 km per uur...


Door het lerarentekort en de afnemende kwaliteit van het onderwijs is dit de rekenkundige conclusie van de nieuwe lichting...

De fabrikanten van verkeersborden gaan een gouden toekomst tegemoet.


De aanschaf door de Nationale Politie van extra snelle AUDI's is even een dingetje want dat was gebaseerd op de hogere snelheden op de snelwegen...Is ook een oplossing voor gevonden; door gebrek aan rijvaardigheid van het Korps waarvoor de voertuigen bestemd waren staan ze nog ongebruikt te rotten ergens bij Driebergen.
Ze kunnen worden aangeboden voor een zacht prijsje aan de plofkrakers die graag gebruik maken van dit type auto..

.

Er is niet één (semi) overheidsdienst die vlekkeloos werk aflevert, CBR, IND, UWV, RIVM, Belastingdienst….. de rij is te lang om op te noemen. Het beste zou zijn het hele Haagse zooitje bestaande uit Rutte, Klaver, Jetten en consorten met 130 km per uur nu het nog mag, uit de regering te schoppen bij voorbeeld naar Delhi, daar is best nog iets op te lossen inzake stikstof of klimaatzaken en al het andere waar Rutte met zijn pantoffelhelden, groot in is ...


Ari OlivierZondag 10-11-2019

Kunstwerk van de week:
Hotrod - Mancave

BROODJE
19-08-2013

 

Laat ik Estelle te hulp schieten.

Het is niet niks wat zij de laatste tijd in haar dappere strijd voor een eerlijke behandeling van Badr over zich heen heeft gekregen.

Ik moet haar daarom steunen en, waar mogelijk, wegwijs maken.

 

Stel, Badr wil over een maand of drie als hij wederom vrij komt (als hij dat komt), weer een broodje.

Kan zomaar gebeuren.

Wanneer een rolmodel als hij eenmaal trek heeft, is er geen houden meer aan, net als wanneer hij uitgerekend in een eetkroeg vol BN'ers of met verboden gesprekken met getuigen in opperste domheid en ijdelheid zijn onaantastbaarheid als Mr. Macho wil bewijzen.

 

Daarom lijkt het mij voor Estelle raadzaam om zo snel mogelijk in deze behoefte te voorzien. Je weet maar nooit. Maar daardoor ontstaat er voor háár dus wél een probleem.

Hoe te handelen in deze unieke situatie?

Wat moet zij doen?

 

Welnu, dat ga ik uitleggen. Ik wil namelijk ook een betere wereld….

Luister goed beste Estelle.

 

Schuin tegenover  café-bar Moustache in de Utrechtsestraat in Amsterdam, jou en Badr inmiddels bekend, is op de hoek van de Utrechtsedwarsstraat een klein bakkerijtje gevestigd, genaamd Molen Bakkerij. Die winkel wordt uitgebaat door een vriendelijke Turkse man.

Ga daar naar binnen en vraag om een halfje Waldkorn. Dat is heel lekker brood.

Jazeker, in een bakkerij kun je brood kopen.

Net als een rokje van Stella McCartney bij Azzurro Due in de P.C. Hooftstraat.

Echt, geloof me nu maar.

Maar vraag wel aan die vriendelijke Turkse meneer of hij het voor je wil snijden en het in een tasje wil doen. Zodat je het mee naar huis kunt nemen, nadat je in de dichtstbijzijnde supermarkt ook nog even een kuipje boter en wat beleg hebt gekocht,

Dat kuipje: Becel pro-actief bij voorkeur. Is goed voor de spieren van Badr, die volgens zijn advocate Bénédicte Ficq zijn weggesmolten in de cel.

Als beleg zou ik pindakaas van Calvé kiezen, omdat je daar sterk van wordt.

 Pindakaas is een smeuïg bruin spul. Het zit in een glazen pot met een gele plastic deksel als je voor de variant met nootjes kiest.

Kan niet missen.

 

Nu komt het moeilijke deel.

Eenmaal thuis pak je een bord uit de keukenkast, je weet wel: zo'n rond ding, meestal van steen, in restaurants serveren ze er ganzenlever en kaviaar op.

Op dat bord leg je twee van die sneden brood, ook wel boterhammen genoemd.

Onthoud je dat ?

Bo-ter-ham-men.

Een van die boterhammen besmeer je eerst met boter uit dat kuipje, met een mes gelijkmatig over de snee verdeeld, en daarna op dezelfde wijze met pindakaas.

Doe maar een beetje extra Badr heeft vast heel erg honger.

En dan besmeer je de andere snee ook met boter en leg je die vervolgens omgekeerd bovenop de snee met pindakaas.

Zo creëer je een dubbele boterham, die je tenslotte doormidden snijdt.

Een broodje voor Badr !

Zal best moeilijk zijn voor de eerste keer, maar gelukkig heb je nu minimaal drie maanden de tijd om te oefenen.

Goed hé?

Graag gedaan meid...


Ari Olivier

 

 

De Verkiezingen


21-08-2012

 

We staan weer voor de verkiezingen...blijkt duidelijk uit alles wat je leest en ziet in kranten en op de publieke netten van onze rechtsgerichte NOS.

De peilingen doen hun in onbetrouwbaarheid onovertroffen werk, gevoed door nog onbetrouwbaarder gegevens uit de duimen van Maurice de Hond en consorten.

Uiteraard wordt de rekening betaald door de belastingbetaler, kan nog net als alle premies betaald zijn..

 

Wie kunnen we kiezen om ons uit de onwelriekende zooi, meestal shit genoemd, te redden?

Let wel we komen neen substantieel bedrag te kort op onze begrotingen die door extreme bezuinigingsdrift van die zittende demissionaire klojo's wordt doorgevoerd met alle gevolgen van dien. De Euro wankelt, de zorg is onbetaalbaar en het regent faillissementen.

Nu worden we met elkaar verzocht die club welke dit alles mede veroorzaakt heeft, opnieuw te kiezen of een nog slechter alternatief in de vorm van een Diederik Samson en vazal Spekman die de Gemeente Utrecht opzadelde met een onbetaalbare schuld in de vorm van een lening aan de voetbalclub...ja,ja

 

Economen zijn met een lampje te zoeken in het Kabinet en de Tweede Kamer, behalve Jolanda Sap is er geen enkele vindbaar en die zeggen het te zijn, zoals Jan Kees de Jager, de jokkebrok, maken er ook helemaal niets van. Loze beloften met groeten uit Griekenland en Brussel daar blijft het bij...!

Het gehele demissionaire Kabinet wat de wet heeft aangenomen met betrekking tot de langstudeerboete moet zich echt schamen en als de Wet met terugwerkende kracht zou worden gehandhaafd, moeten we eens even de studietijden van die schreeuwers daar onder de loupe nemen.

Allereerst demissionair Premier Rutte: 7 jaar over een simpele studie Geschiedenis, die zelfs, na een stuk of drie aanpassingen door onze Kroonprins Willem Alexander, in een jaar of drie werd gedaan. Dat zegt genoeg dunkt mij.

Alexander Pechthold deed 11(elf) jaar over de studie Kunstgeschiedenis....welke ik gewoon liet meelopen terwijl ik Rechten studeerde en een jaar of drie wel genoeg was.

Klapstuk is onze staatshumorist Emile Roemer....8 jaar over de HAVO...!

 

Inderdaad, als het met terugwerkende kracht zou moeten worden betaald was het Kassa voor de Ned, Staat en werd het bezuinigen wat gemakkelijker.

 

We kunnen dus vaststellen dat we niet bepaald een klasje genieën in het Kabinet en de Tweede Kamer hebben zitten.

Jan  Kees de Jager, de topper volgens velen, heeft bedrijfseconomie ( Business Administration ) gestudeerd.

Heel wat anders dan algemene economie ( Economics ).

Het eerste gaat over de bedrijfsvoering van ondernemingen, het laatste over betalingsbalansen, overheidstekorten, bestedingsimpulsen, monetair beleid, valutaire aanpassingen etc.

 

Nederland heeft ooit economische zwaargewichten als Van den Brink ( KVP ), Jelle Zijlstra ( AR ), de Pous ( CHU ), Andriessen ( KVP ), Witteveen ( VVD ) en Wim Duisenberg ( PvdA ) als Minister van  Economische Zaken of Financiën gehad.

Allen waren hoogleraar voor ze tot het Ministersambt werden geroepen.

De Rotterdamse economen Lubbers en Ruding leidden Nederland uit de crisis van 1980-82.

Nu moeten we het doen met politici uit wier uitlatingen op te maken valt dat ze geen enkel economisch-theoretisch kader hebben om de huidige problemen mee te analyseren en bovendien de feiten meestal niet kennen.

 

Mensen die niet gehinderd zijn door enige kennis, hebben geen aarzeling met grote stelligheid van alles te beweren, waarbij ze, als ze politicus zijn, een sterke voorkeur hebben voor populistische kretologie die in ieder geval bij de eigen aanhang goed valt.

De verkiezingsprogramma's staan vol van dergelijke kreten, waarvan een flink gedeelte als economische onzin moet worden bestempeld

 

Ik zou zeggen, kies eens iets anders, Christen Unie of zo.

Die Arie Slob kijkt redelijk eerlijk deze klotewereld in.

 

Tot de volgende keer,


Ari Olivier

 

 

Jan Kees de Jager 


29-5-2012


Onze minister van Financiën Jan Kees de Jager zou onze beste minister zijn....volgens de, overigens niet al te overtuigende en weinig zeggende peilingen.

Kun je nagaan hoe de rest van die club er qua capaciteiten vanaf komt!

Verbazen doet mij al heel lang niets meer als het onze landelijke en vooral, Griekenland politiek betreft, maar toch lijkt het me zinnig even stil te staan  bij de ons opgedrongen spreuken en beweringen omtrent onze Belastingcenten en de Euro.

 

Met de invoering van de Euro heeft de regering indertijd het grootste deel van onze soevereiniteit overgedragen aan Brussel, zonder hierbij het volk te raadplegen.

Het huidige demissionaire Kabinet wil nu nog snel voor de aanstaande verkiezingen het Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM) ratificeren.

Dat is nu de tweede keer dat de kiezer bij een onomkeerbare, ons allen rakende, beslissing wordt buiten gesloten. De Nederlandse belastingbetaler gaat de komende jaren “Garant” staan voor tientallen miljarden Euro's, zonder dat er enige zeggenschap over de uitgave of besteding van deze berg geld is.

 

De met breed gebaar gemaakte  zekerheidsverklaring van onze minister de Jager,(ook demissionair ) overtuigen mij niet bepaald als ik zijn beweringen over de terugbetaling van al het geld wat inmiddels in Griekenland is gestoken, er naast leg...

Immers, dat KON niet fout gaan...alles was met zekerheden en flinke rente afgedekt.

Kortom, wij belastingbetalers hoefden ons totaal geen zorgen te maken, het Akropolis was ons onderpand. Niet echt solide als je het mij vraagt !

 

Het zal wel Akropolis a'Dieu worden waarmee we afscheid van onze miljarden Euro's steun zullen gaan nemen.

Dit is geen pessimistische veronderstelling, slechts een verwijzing naar de werkelijkheid die de slotakkoorden van onze volksverlakker Minister de Jager in zullen leiden.

 

Wat hem wacht?

Zijn riante wachtgeld.

Wat ons wacht?

Een riante schuld die nog mee bezuinigd zal moeten worden, niet in het gemaakte Lenteakkoord, maar in het koude Winterakkoord, gesloten door de nieuwe club met Samson of Roemer of, wie zal het zeggen, Tofik Dibi  aan het roer.

Straks zijn wij failliet en dansen de Grieken de Sirtaki van onze centen.

Bij het Akropolis leggen mensen verse olijftakken bij het standbeeld van die Lullo uit Holland, Jan Kees de Jager.

 

Het steunpunt van onze Monarchie heeft zich bijtijds verplaatst naar hun villa in Griekenland....en wij betalen de toelage als vanouds door, dit nu in de Nieuwe

Drachmen

 

Tot de volgende keer.


Ari Olivier

 

Overbodige Monarchie


5-4- 2012

 

 ‘n Tijdje geleden alweer natuurlijk, maar dit onderwerp laat ik mij niet ontgaan na de voorgaande publicaties over onze, mijns inziens, overbodige monarchie !

 

Het misleiden van het Nederlandse volk door de Club van Oranjes begon reeds bij de dood van de stamhouder met de bijnaam

“de Zwijger”.

Het blijkt nu, na een jaar of vier onderzoek, dat Willem de Zwijger die bijnaam, tot in zijn dood, consequent heeft verdiend.

De ons zo´n vijfhonderd jaar  in de geschiedenis voorgehouden leugen van....moed en barmhartigheid..door zijn gebezigde laatste woorden tijdens het sterven, is nu ontrafeld, hij zweeg letterlijk tot in het opgesmukte graf!

 

Mon Dieu, mon Dieu, ayez pitié de moi et de ce pauvre peuple!

die woorden werden door de toenmalige spindoctors verzonnen om het verscheiden van de zogenaamde Vader des Vaderlands, wat meer luister te geven.

Kort daarop begon onze Gouden Eeuw dus blijkt dat hij derhalve niet onmisbaar was.

 

Als kind dacht ik al..., ja ´t zal wel, dat roep je niet als je vermoord wordt.

Bij mij leidde het in ieder geval tot een vroegtijdige “firewall” tegen beïnvloeding door overdreven Godvrezenden en tegen lui die niet helemaal goed bij hun hoofd allerlei dingen riepen die gewoon niet waar konden zijn, gelukkig had ik een gezond verstand.

Op jonge leeftijd wist ik zeker dat hij, Willem van Oranje, eerder AU  zou hebben geroepen nadat hij door die Balthasar Gerards in het Prinsenhof werd neergeschoten dan “mijn God mijn God, heb medelijden met mij en met dit arme Volk”

 

Nu dit sprookje van dapperheid uit de wereld is twijfel ik ook aan de woorden die Jan van Speijk bezigde....”Dan liever de lucht in” toen hij tijdens de Belgische Onafhankelijkheidssoorlog zijn Nederlands schip opblies.

 

We zullen rond de lijst van ...famous last words...wat meer vraagtekens moeten zetten en ze met een extra korreltje zout nemen, vrees ik.

Want de eerste overledene die terugkomt op aarde om zijn beroemde laatste woorden te herbevestigen, moet nog geboren worden.

 

Toch wil ik u, een mij aansprekende zin,gesproken volgens overlevering natuurlijk, door Oscar Wilde, champagne drinkend op zijn doodsbed, niet onthouden....

“Nu ben ik boven mijn inkomen aan het sterven”

 

De Kunstenaar en Schrijver

 

Ari Olivier

Kunst Met Pindakaas


12-05-2011

 

Geachte Lezers

 

Het is al maanden geleden dat ik de tijd vond even een stukje te schrijven maar, na het lezen van een artikel in “de Telegraaf” over kunst met pindakaas kan ik het niet laten hierop te reageren met mijn visie.

 

Allereerst weten we allemaal wel dat het begrip “Kunstenaar” nogal rekbaar is in Nederland en daar buiten en dat de Nederlandse Staat jarenlang subsidies verstrekt en verstrekte, destijds vooral via de “Stichting Beeldende Kunst“, wat op mensen met een gewone kijk op het leven en met nuchter verstand, op zijn minst algemene verbazing teweeg bracht bij het zien van de ingebrachte stukken.

Ze werden meestal dan ook door de ambtenaar die daarvoor was aangewezen in de diepste kelder van het Raadhuis of Belastingkantoor verstopt.

Niet vanwege de kostbaarheid, maar vanwege de idioterie der voorstellingen die het woord abstract veelal geweld aandeden.

Toen creëerde men het begrip “uitleenkunst” en kon men het ene lelijke schilderij af en toe nog ruilen voor iets minder lelijk als je maar maandelijks een, naar mijn mening, veelvoud van de werkelijke waarde bleef betalen.

Het BTW tarief werd gesteld op 6%, zodat het onder het begrip “eerste levensbehoefte” kon vallen en dat was het natuurlijk ook, voor de Kunstnaar wel te verstaan.

 

Terug naar het betreffende artikel in onze onvolprezen ochtendkrant dat handelde over de beschadiging door een bezoeker van een kunstwerk, aangekocht nota bene , door het gerenommeerde museum Boymans & van Beuningen in Rotterdam.

Het kunstwerk, naar verluidt aangekocht voor het ronde sommetje van zo’n

€ 150000,- bestond uit een stuk meubelplaat liggend op de vloer in een van de zalen, besmeerd met: “Pindakaas”.

U leest het goed, plaat met Pindakaas!

Een bezoeker of bezoekster was daar per ongeluk met een voet op terecht gekomen en het “kunstwerk” behoeft nu, natuurlijk, restauratie!

Saillant detail is, dat men geen afzetting rond dat ding wil zetten omdat het effect “kunstobject”daaronder zou lijden!

Misschien zouden de bezoekers kunnen denken dat er zojuist een nieuw stukje parketvloer zou zijn aangebracht.

 

Hoe kun je als conservator zoiets aankopen van sponsor en subsidie gelden en waar heeft die man zijn opleiding genoten waren de vragen die bij mij opkwamen.

 

Daar ben ik voor mijzelf uit!

 

Bij navraag stelde de man van geld geen verstand te hebben en dat hij zijn carrière begonnen was in Delft, niet op de Universiteit aldaar, maar aan de lopende band bij Calvé.

U begrijpt het al, hij heeft iets met Pindakaas.

             Wat zal echter het uitgangspunt zijn geweest van  de           “Kunstenaar” bedacht ik toen!

Dat is iets ingewikkelder maar ook daar ben ik tenslotte uit.

Uitgangspunt is het initiatief van ons Kabinet om kunstsubsidie goeddeels af te schaffen en te herzien en vervolgens onder het hoge BTW tarief van 19% te brengen.

Na ampel overwegen door die slimme Kunstenaar besloot hij een posthuum geschilderd werk van Herman Brood, genaamd “Vogelvlucht van Herman” voor een appel en een ei aan te schaffen en dat vervolgens vol te smeren met Pindakaas.

Brood en Pindakaas vallen onder het goedkope BTW tarief, vandaar!

Voor aankoop door het museum schijnt het ook via de “Stichting Kunstuitleen” bij particulieren te zijn geplaatst weinig succesvol, daar de veelal jonge gezinsleden de Pindakaas hadden opgegeten.

 

Mijn conclusie is dat critici en conservatoren er beter aan zouden doen een vak te leren.

 

Mijn schilderijen in een Nederlands museum?

Never!!

Daar gaat je reputatie als echte Kunstenaar onder lijden!

 

De Kunstenaar en Schrijver.

 

Ari Olivier

Prinses Laurentien


21-10-2010


Geachte Column lezer(es),

 

Als iemand haar eigen grenzen heeft kunnen verleggen dan is dat wel Petra Brinkhorst.

Zij laat zich tegenwoordig “Prinses Laurentien” noemen en iedereen in Nederland gehoorzaamt braaf.

Binnen de Familie wordt zij echter ( natuurlijk alleen achter haar rug en buiten gehoorsafstand van Beatrix) meestal “Tutje Hola” genoemd.

Het is inderdaad niet gemakkelijk om je als doodgewoon burgermeisje zonder laat ons zeggen een avontuurlijk verleden, als Maffia liefje of professionele knuffelmarmot, een plaatsje in het Paleis te veroveren.

Daarom zoekt Petra het vooral buiten de deur, in de liefdadigheid, omdat ze in de veronderstelling verkeert dat wie echt Koninklijk wil zijn, zich om de Verworpenen der Aarde dient te bekommeren.

“Noblesse Oblige” pleegt ze dan uit te roepen, als er aan tafel weer eens grove grappen worden gemaakt over hoe dom het Nederlandse Volk wel is.

 

Enige tijd geleden naar ik meen eind augustus las ik in de Telegraaf een berichtje dat Petra een “Bieb” op Schiphol heeft geopend.

Ik was meteen klaar wakker.  Taal en Boeken verleggen grenzen”.

Hoe dom kun je zijn?

Taal en boeken verleggen helemaal geen grenzen en al helemaal niet het soort boeken dat Petra daarin de “Bieb” op Schiphol heeft laten plaatsen.

Het onderwijs is sinds 1980 systematisch afgebroken om de bevolking maar zo dom mogelijk te maken, net als in de 19e eeuw, voordat de Liberalen met hun kinderwetjes en onderwijspolitiek op de proppen kwamen.

 

Die Petra is eigenlijk een meisje met beperkte vermogens.

Denkt ze nu werkelijk dat al die gestresste en gehaaste vliegpassagiers, als ze al niet diep gekrenkt zijn door de vernederende veiligheidsmaatregelen op Schiphol, überhaupt geïnteresseerd zijn in het “Culturele Nederlandse Erfgoed”?

Ik weet wel zeker van niet.

Bovendien, welke boekjes kunnen ze vinden in die “Bieb” van Petra?

Dik Trom. Dikkertje Dap, Jip en Janneke denk ik.

Iets over van Gogh met veel plaatjes en vast en zeker ook een kijkboek over de Deltawerken.

Ongetwijfeld werk van die verlopen variété – artiest Fasseur.

Of je daarmee je grenzen kunt verleggen?

Laat mij niet lachen…!

Daarvoor heb je toch b.v. Anton Pannekoek bij nodig,? Of Bernard Gate van Ton van Biesemaat, of Oud Zeer van Ellen Pasman over de affaire Oltmans, of de Greet Hofmans affaire van Lambert Giebels.

Deze lijst kan ik eindeloos uitbreiden.

Maar, die boeken zal de vliegpassagier in de “Bieb” van Petra niet kunnen vinden….

 

Ach die Petra, ze weet niet beter.

Ze beweert dat ze in de VS journalistiek heeft gestudeerd.

Gestudeerd….!

Het is gewoon een vakopleiding waar je wat vaardigheden op doet, een soort Schoevers…

Wat leer je nu werkelijk op zo’n cursus?

Niets toch, zeker niet in de VS waar ze grootmeesters zijn in het intrappen van open deuren.

En dan met de bekende schrijver W.F. Hermans te spreken, “journalisten moeten opschrijven wat hun baas zegt”.

Daarom noemde hij ze niet journalisten maar verving het stukje “jour” door een Nederlands woordje dat ik niet in de mond durf te nemen…

Petra schijnt dit althans wel te hebben begrepen, want ze heeft haar eind scriptie geschreven over “ Street Prostitution in San Francisco”.

 

Maar hoe komt zij dan in Hemelsnaam aan dat idee van Grenzen verleggen?

Ook dat is mij ineens duidelijk geworden.

Zij heeft een Propaedeuse Geschiedenis gedaan aan de Universiteit in Groningen.

Die Universiteit heeft als motto “Werken aan de Grenzen van het Weten”.

 

Ik ben even wel van mening dat iemand als Petra inderdaad veroordeeld is om aan de die grenzen te blijven werken.

Aan de binnenkant wel te verstaan, want overschrijden of vastleggen zit er voor haar niet in.

Gelukkig maar!


 

Tot de volgende keer…

 

De Kunstenaar en Schrijver

 

Ari Olivier

All in the family


26-08-2010


Het zal je familie maar zijn.

 

Eén zoon getrouwd met een burgermeisje met een bedenkelijk verleden in de Amsterdamse penoze.

Willem de Overbodige getrouwd met de dochter van een fascist.

Zelf is het Staatshoofd, zoals we nu wel allemaal weten, de dochter van een lid van de NSDAP,

SS ‘er, Landverrader, Wapensmokkelaar, en Corrupte Champagnedrinker.

Bij deze Familie kwam dan de uit de IRT-affaire en schandknapen milieu bekende meester, Frits Salomonsen, over de vloer.

Ook de commissionair in wapens en straaljagers Hans Teengs-Gerritsen, was als oom Hans een geliefde huisvriend waar Willem de Overbodige als scholier regelmatig zijn huiswerk kwam maken.

Het zijn maar voorbeelden.

Ik zou persoonlijk voor de achternaam “Von Amsberg” passen.

Wellicht dat ze zich daarom liever “Van Oranje” noemen .

 

En wat kwam ik nu weer in mijn archief tegen dat ik bijna was vergeten en opnieuw de Familie beschadig ?

Een korte notitie over een zeker Christine von Amsberg die een vriendin was van Reinhard Heydrich.

Heydrich was een van de architecten van de Holocaust.

Met zijn priemende staalblauwe ogen was deze SS’er ook hoofd van de Sicherheitsdienst die talloze burgers in het bezette Europa de dood in joeg.

Christine von Amsberg of beter gezegd Martje-Christine von Amsberg komt in deel 5 van de oude BBC-documentaire aan het woord over Reinhard Heydrich.

Dat was dus een sympathieke vent volgens mevrouw von Amsberg , en warempel, ik vond de BBC-documentaire terug op het onvolprezen internet.

Kijk, luister en huiver.

 

Martje Christine von Amsberg vindt achteraf die Nazi’s toch niet van die geschikte lui, maar tegelijkertijd blijkt uit de woorden van Frau von Amsberg ook weer niet dat ze bijster veel geleerd heeft van die Nationaalsocialistische tijden.

 

In haar eerste huwelijk was ze getrouwd met een Marine-Officier Hans Fuchs.

Die voer op het slagschip Graf Spee, dat kort na het uitbreken van de oorlog in 1939 bij een treffen met de Britse Marine door haar eigen bemanning werd afgezonken.

Die zeeslag vond plaats in de monding van de Rio de la Plato tussen Argentinië en Uruguay.

Hans Fuchs en de rest van de bemanning werd door het Argentijnse bewind geïnterneerd.

Het Argentijnse bewind laat Fuchs en de andere geïnterneerden in het geheim terugkeren naar Nazi-Duitsland.

 

Korvetkapitein Hans Fuchs werkte na zijn Argentijnse avontuur als stafofficier bij de “Kriegsmarine” van het Derde Rijk.

Heydrich was, voordat hij zijn huiveringwekkende en vooraanstaande positie binnen de SS veroverde ook in dienst geweest bij de “Kriegsmarine”

Bovendien was hij in de reeds bloederige vooroorlogse SS-tijd een vriend van Her rund Frau Fuchs geworden.

 

In haar eerste huwelijk werd Martje Christine dan een von Amsberg.

Ze trouwde na de oorlog met Joachim von Amsberg dus dat mogen we die familie niet aanrekenen.

Wat we Martje Christine von Amsberg echter wel mogen aanrekenen is dat ze Heydrich ook ver na de oorlog – zelfs publiekelijk voor de BBC- zo’n toffe peer vond.

 

Net zoals dat mejuffrouw Zorreguieta, er niets aan kan doen dat haar vader een fascist is, maar ook geen verantwoordelijkheid er voor wil nemen, en zoals de Grajesteit er niets aan kan doen dat haar vader niet deugde, maar dat stelselmatig weigert te erkennen.

 

All in the Family!

 

 

Tot de volgende keer…

 

 

De Kunstenaar en Schrijver

 

Ari Olivier

De Harde Werkelijkheid


17-07-2010

 

Geachte Column lezer(es),

 

Nederland wordt weer geconfronteerd met de harde werkelijkheid.

Na het voetbalcircus in Zuid Afrika nog even vakantie ( althans voor wie dat nog kan betalen) en dan, in het najaar zal iedereen beseffen dat de wereld er anders is gaan uitzien.

 

De rekening voor het dolgedraaide Casino Kapitalisme van de afgelopen jaren zal iemand moeten gaan betalen.

Dié rekening krijgt U straks gepresenteerd.

Het staat vast wie, er niet hoeven te betalen  namelijk de leden van de families Grovesting, De Ranitz, Mecklenburg, Lippe, Amsberg, die zich kortheidshalve “ Oranje “ laten noemen.

Weliswaar, de lelijkste kleur in het spectrum, maar er zijn in Nederland zoveel mensen die zwart, wit, groen, blauw, bruin, en rood heten.

Onderscheid moet er zijn tenslotte.

En Paars is gereserveerd voor de Kabinetten waarin de PvdA en de VVD zitting hebben, al zou dat ook wel een mooie naam zijn voor de meest succesvolle Allochtone familie van Nederland, zeker gezien de ingebanden van Mevrouw van Amsberg met de PvdA.

Een van de redenen van de samenwerking is, naar moet worden gevreesd, toch het voordelige tarief waartegen PvdA leden zich laten inhuren.

Zij en hun geestverwanten, zoals het muisje Halsema, laten zich toch heel gemakkelijk imponeren.

Er wordt nu alles aan gedaan om deze luitjes, in een kabinet te manoeuvreren, want zij krijgen een zware taak;

Zij moeten het volk gaan voorbereiden op de troonsbestijging door de “Water” Prins en zijn Importbruidje !

Toch pakken zich aan de horizon enkele wolkjes samen, die nog wel eens flink zouden kunnen groeien.

 

De kans bestaat dat er straks daaruit donderwolken ontstaan, waardoor het geplande feestje in het “Water” valt!

Want de zaak van die Transavia piloot Poch, die in zijn geboorteland Argentinië terecht moet staan omdat hij het tijdens de Burgeroorlog dissidenten vanuit het vliegtuig liet regenen, is natuurlijk alleen maar een reden om uiteindelijk bij Papa Zorreguieta aan te kloppen die in zijn dubieus verleden als Minister onder Videla de bijnaam “Zorreguita”( poenvos) kreeg.

Als zodanig heeft hij bloed aan zijn handen, want hij draagt mede de verantwoordelijkheid voor de Schendingen van de Mensenrechten, waaraan Videla en zijn collegae militairen zich op grote schaal schuldig maakten.

 

Op deze wijze laat de Presidente Cristina van Argentinië haar ambitieuze landgenote, Prinses Maxima, weten dat haar eigen vader ook gevaar loopt om te worden vervolgd.

Zover zal het vooreerst niet komen.

Cristina weet dondersgoed met wie ze te maken heeft.

Waarschijnlijk weet zij heel goed dat “In Naam van Beatrix” misschien wel evenveel mensen zijn vermoord als ”In Naam van Videla”.

Er zal dus altijd eerst gepraat worden.

Daaraan zijn voor Cristina allerlei financiële voordelen verbonden, want na de onthullingen van de onderzoeksjournalist, Luis Majol, is het duidelijk dat het de Kirchnertjes net zoals de Ambergjes vooral om één ding gaat; Geld…

Maxima “de Nederlandse Regering, dus U “, zal een prijs moeten betalen om haar Pappie niet te laten vervolgen.

Het zal echt niet lang meer duren dat de Familie Zorreguieta Pappie en Mammie dus in Nederland ergens in een lommerrijke omgeving gaan wonen…

 

Het maakt niet uit of de Nederlandse Staat het betaalt of de Familie Oranje, want uiteindelijk betalen wij ook dat met zijn allen.

 

Ik herinner me nog de dag dat Pappie niet zo welkom was in Nederland.

U ook !

 

 

Tot de volgende keer…

 

 

De Kunstenaar en Schrijver

 

Ari Olivier

 

De Nederlandse Leeuwen


03-07-2010

 

Geachte Column lezer(es),

 

Het voetbal fanatisme wat de laatste weken overheerst in actualiteiten en beschouwingen wereldwijd heeft mij nauwelijks geraakt.

Wel lees ik regelmatig de sportredactie als ik depressief dreig te worden van het andere nieuws.

Zo volgde ik niet alleen de voorbeschouwingen over het Nationale Oranje team die het tegen de “Goddelijke Kanaries” van Brazilië

Zouden moeten opnemen.

Op die bewuste speeldag hoorde ik op de radio dat die Sambadansers niet in hun kanariegele shirts, maar in het blauw zouden aantreden.

Dat moest waarschijnlijk al uit angst dat de Nederlandse Leeuw moeite zou hebben met de het uitspugen van die kleine veertjes.

Of was het een aanpassing aan de kleur van de Oranje supporters die ze massaal naar de wedstrijd zouden krijgen.

In ieder geval weerstonden de in de Braziliaanse pers omschreven “houten klazen” gemakkelijk de op papier onverslaanbare kanaries.

Ongetwijfeld werd deze match nauwlettend gevolgd door de “Deutsche Mannschaft” die de daarop volgende dag de “door Gods Hand“ beschermde Argentijnen uit het veld moesten tikken.

Wat ook op overtuigende wijze is gelukt.

 

Een niet mis te verstane les ook voor de van arrogantie uit zijn kaboutersize maatkostuum barstende dwerg ( 1.65mtr) Diego Armando Maradona.

Deze Argentijnse tuinkabouter en in zijn eigenland voetbalheld wiens “Goddelijke Hand“ Engeland in 1968 naar huis stuurde beweerde al op voorhand dat de Duitsers naar de Heimat zouden terugkeren en dat zijn Gaucho-voetballers zeker van een “Endsieg“ daarna de bokaal naar de Pampa’s zouden brengen!

Het liep dus iets anders dan dat dit voormalig vetzuchtige idiootje die ooit op een dieet van cocaïne en sigaren 125 kg woog, voorspelde.

Af door de zijdeur met 4-0.

Een schande om mee thuis te komen!

Met het gevaar om, net als destijds de dissidenten, levend van grote hoogte uit het vliegtuig te worden gesmeten, zonder parachute wel te verstaan.

Maradona vergat één dingen dat is, Duitsers moet je niet beledigen en zeker niet hun trotse Mannschaft.

Niemand van onze oosterburen is de massale vechtpartij vergeten bij de “Weltmeisterschaft”in 2006!

De Zuid-Amerikanen waren woedend, nadat de Duitse keeper Jens Lehmann, met behulp van een in een voetbalkous verstopt briefje dat inmiddels in het historisch museum ligt, meerdere penalty’s stopte.

“De Argentijnen zijn respectloos en achterbaks” reageerde middenvelder Schweinsteiger en hij had gelijk.

 

Nu zowel Nederland als Duitsland in de halve finale staan, zou een reprise van 1974 wel eens tot de mogelijkheden kunnen gaan behoren en wie er dan “Weltmeister”of “Vize Weltmeister” wordt?

In beide titels zit immers het woord “Weltmeister”.

 

 

Tot de volgende keer…

 

 

De Kunstenaar en Schrijver

 

Ari Olivier

 

Meer blauw op straat?

26-06-2010

 

Geachte Column lezer(es),

 

Vanmorgen in de zaterdageditie van het Dagblad de Telegraaf een volle pagina over het optreden van onze,

naar men zegt, Marokkaanse mede Nederlanders tegenover de Joodse mede Nederlanders.

De Rabbijnen aan het woord en een paar semi Orthodoxe Joden die, als je het moet geloven, de straat niet meer op zouden durven omdat wat schoffies van onduidelijke afkomst het uitschelden, de Hitler groet maken, bespugen en wensen dat, nadat Hitler ze zou zijn vergeten, Allah ze zal verdelgen!

 

Kan me nauwelijks voorstellen dat, na alles wat er in WO II gebeurde, de Joden die zijn overgebleven dit zullen pikken en niet gewoon eventjes zelf huishouden tussen die vijandig gestemde lieden.

Persoonlijk ken ik wel enige Joodse doortrainde mannetjesputters die in staat zijn dit binnen een paar dagen op te lossen en dan niet door thee met ze te drinken!

Waarom lost Justitie dit onaangename verschijnsel nu niet eens doelmatig op?

 

Meer blauw op straat?

Hoe kun je dat argument als Overheid nog hanteren als juist bekend is geworden dat van de 7000 nieuw aangenomen

politiefunctionarissen er slechts 127 ( U leest het goed) daadwerkelijk straatdienst doen!

Je zou dus statistisch gezien de hele volwassen bevolking van Nederland politieagent moeten maken om uiteindelijk redelijk veel blauw op straat te kunnen krijgen.

En dat nu lijkt mij een waarlijk utopische gedachte.

Trouwens, mensen met een strafblad kunnen geen agent worden en dat halveert hier al snel deze mogelijkheid.

 

Wat dan wel te doen om dit akkefietje op te lossen?

Laat die Joodse mensen gewoon iets ondernemen, als bevolkingsgroep.

Kunnen ze best.

Over het algemeen zijn ze slimmer en beschikken over veel meer middelen om zich adequaat uit te rusten tegen die stiekeme messentrekkers.

 

Zou het niet eens tijd worden dat de wel goedwillende Marokkaanse gemeenschap, gelukkig het merendeel, iets onderneemt om te voorkomen dat dit totaal uit de hand loopt en de Wilders stemmers het grootste gelijk van de wereld krijgen met hun opvattingen?

Enige jaren geleden terroriseerde deze bevolkingsgroep de strandbezoekers van Zandvoort en Bloemendaal totdat de Burgemeester ingreep met het lik op stuk, waardoor de Haarlemse Koepelbevolking tijdelijk uitpuilde van de jankende Marokkaantjes, maar de ellende was gelijk opgelost.

 

Dapperheid is ook niet hun grootste gave en de meesten doen het al in hun broek bij het zien van een uit de kluiten gewassen Dobermann.

Die laat er ook geen twijfel over bestaan zover het de mijne betreft tenminste, dat het opheffen van de arm tot de Hitlergroet, wordt opgevat als een aanval op de baas.

Dat raad ik iedereen in mijn nabijheid dan ook nadrukkelijk af.

 

Destijds werden de toen zo lastige Provo’s op één avond door wat Mariniers uit Amsterdam gejaagd.

Zou ook een oplossing zijn nu ze in Afghanistan niet meer nodig zijn.

Of de Hondenbrigade?

 

Jammer dat die groep niet wil of kan begrijpen dat door dat infantiele gedrag straks een regering Wilders tot de mogelijkheid behoort en ze dan zonder een uitkering, maar met hun rugzak , het land zullen worden uitgezet.

 

Eigen schuld, dikke bult!

 

Tot de volgende keer…

 

 

De Kunstenaar en Schrijver

 

Ari Olivier

 

De Tweede Kamer Verkiezingen

12-06-2010

 

Geachte Column lezer(es),

 

Het is, zoals ik in mijn vorige column reeds aanduidde, de PVV was de grote winnaar bij de tweede kamer verkiezingen .

Dus toch die vele stemhokjes sessies , waarin de uiteindelijke aap uit de mouw werd gelaten!

Eveneens stelde ik ook dat, na de verkiezingen, iedereen handje klap zou doen over de inhoud van de programma’s waarmee U allen dus opnieuw op het verkeerde been bent gezet.

Er komt weinig tot zeer weinig terecht van alle voornemens die U op een bepaalde partij deden stemmen.

De nogal gedurfde actie van het CDA om Harry Potter opnieuw lijsttrekker te maken werd door de kiezer afgestraft, die zien we nooit meer terug…, alleen had dit een aantal jaren eerder moeten gebeuren.

 

Maar wat nu?

Het eerste wat gebeurde was dat eigenlijk niemand meer uitsloot met de PVV te kunnen of willen regeren!

Wie hadden de grootste mond daarover?

Dan verwijt ik die partijen kiezersbedrog van de eerste orde, het verwijt wat men nota bene Wilders deed toekomen toen hij stelde dat de AOW leeftijd verhoging mogelijk toch een discussiepunt zou kunnen zijn bij een formatie waarbij zijn partij betrokken zou worden.

De pot verwijt in deze de ketel dat hij zwart ziet..

 

Wat betreft Rutte ben ik gauw klaar, het is geen staatsman alleen een clubvoorzitter, die nog bij moeder thuis woont om de kosten te dekken of gewoon omdat hij te eng is om een leuke vrouw te versieren.

Ik denk een combinatie van beiden.

Zonder affiniteit met de PvdA te hebben kan ik echter de persoon van Job Cohen beter plaatsen als het er omgaat nog enigermate smoel te geven aan ons kikkerland waar praktisch geen inheemse kikkers nog van zich doen spreken of het moet Joran van der Sloot zijn!

 

Dan werd de overwinning toch gevierd met taartjes !

Ook al verlies je een aantal zetels schijnt dan in politieke kringen toch een, zij het verkapte, overwinning te zijn!

Teksten als: “een verlies met een gouden randje”, werden door de ether geslingerd.

Ik stel vast dat een normaal denkend mens niet geschikt is voor politiek waarvoor men een speciaal soort scherpzinnigheid moet bezitten  waarmee je in de gesloten afdelingen van een psychiatrische inrichting als speciaal geval ter observatie wordt geplaatst.

 

Naast het Pieter Baan centrum zal dan ook binnenkort het Balkenende Instituut dienst gaan doen.

Wilders kan zo zegt men in Den Haag , in het buitenland zijn gezicht niet laten zien…..

 

Persoonlijk krijg ik de indruk dat men hem stiekem wel kan waarderen en dat zijn onverbloemde mening bij onze buurlanden in ieder geval leeft.

Zie het verbod op Sluiers en Burka’s in België en Frankrijk en in de nabij toekomst ook in Duitsland.

 

Waarom niet ruiterlijk bekennen dat er, behalve die anderhalf miljoen stemmen die hij kreeg ook nog een volksstam aanhangers hun partij hebben gestemd die ze reeds jarenlang stompzinnig volgen.

Tel die paar miljoen er maar bij op en je krijgt een redelijk beeld van het totaal sympathisanten van de PVV.

En die wetenschap beste lezers , is er ook de oorzaak van dat die semi slimmeriken in Den Haag met Wilders willen regeren, bang om bij de volgende stemming op nul te eindigen.

 

Straks zien we die PVV er van de feestavond die zijn gebakje nuttigde met rode zonnebril en skinheads terug als minister van justitie en worden de Hell’ s Angels de elite troepen die de slappe hap van de Marechaussee gaan vervangen bij het grote aantal te verwachten uitzettingen van criminele Islamitische buitenlanders!

Dat met Rutte als verantwoordelijk Premier - Minister?

Alles is mogelijk nu de formatie deze wending krijgt.

 

Wat het buitenland betreft, is een voorbeeld functie binnen de EU weggelegd voor Nederland die net als 400 jaar geleden maling heeft aan de mening van het buitenland.

Balkenende formuleerde dat als   VOC mentaliteit!

Als de stemmingen van vandaag in België de uitslag krijgen dien men voorspelt, komt Vlaanderen weer bij Holland dus hebben we de Watergeuzen en Antwerpen terug .

Zo zie je maar wat zo’n man als Geert Wilders kan veroorzaken!

 

Tot de volgende keer…

 

 

De Kunstenaar en Schrijver

 

Ari Olivier

Parate Kennis


02-06-2010

 

Geachte Columnlezer(es),

 

Het is alweer de hoogste tijd even te reageren op een paar dingen die
zich de laatste tijd afspeelden.
Het heeft niet eens alleen maar te maken met de politiek in Nederland waar op dit moment de lijsttrekkers van alle partijen rollebollend met

elkaar over de straat gaan en elkaar en de tegengestelde programma's met de grond gelijk maken. Zolang de kiezer niet heeft gesproken tenminste.
Daarna kruipen ze weer lachend over het domme volk weer bij elkaar op schoot om met een zogenaamd 'regeerakkoord' samen handjeklap te spelen en zo de buit binnen te halen.

Daarover later in dit stuk nog even.

Eerst wil ik mijn mening kwijt over het gebeurde onder de kust van Israël waar de zogenaamde 'vredelievende' activisten het slachtoffer werden,

zo zeggen zij zelf, van de agressie van de Staat Israël. Daar gaat het nu even om. In het programma van Knevel & v.d. Brink
stelde de weduwe van onze vroegere topbankier Wim Duisenberg, de brenger van de Euro, dat Israël geen Staat is en al helemaal geen Democratie !
Aan haar doorleefde gezicht te zien is ze oud genoeg te weten dat sinds 1948 Israël als Staat is erkend door de Volkerenbond en de Verenigde Naties.

Aan het bekakte spreken te horen heeft ze tenminste op school gezeten en moeten leren hoe dat zat.
Trouwens bijna iedereen met een beetje parate kennis weet dat al enige lichtjaren.
Zij dus niet en dat komt haar geweldig goed uit kennelijk...!
Terwijl het onderwerp Midden Oosten haar na aan het hart ligt komt zebniet verder dan HAMAS en de Palestijnen...
Misschien ook hebben die paar dreunen van de ME in den Haag even  geleid tot verstandsverbijstering samen met acuut geheugenverlies.
Moet haast wel zo zijn want ook verklaarde ze in dat programma dat HAMAS geen terroristische organisatie was.
Kan me niet voorstellen dat dit de logica was van deze onvermijdelijke activiste Gretta Duisenberg.
Je wilt een vreedzame wereld ,dus knuffel je de terroristen van HAMAS naar de heiligstatus.
Je noemt dus op je site de verslaggever die zijn vrijheid van meningsuiting benut door het niet met jou eens te zijn´een achterbaks pulpjournalistje met Stasi-methoden´.

Onder de schijn van louter hulpgoederen te zenden naar het Midden
Oosten druk je op het schip het stempel van de beweging Bevrijd GAZA`
Natuurlijk vervloek je de agressie van Israël  en ga je in Den Haag demonstreren en wel vooraan waar een ieder goed kan zien wat je allemaal durft...,sarren  en provoceren totdat
je een opsodemieter terug krijgt en van je hoge hakken op het asfalt terecht komt met je gekapte koppie.
En dan krijgt bij Knevel_ v.d.Brink, Maxime Verhagen de schuld....
Nee, dan ben je niet gestoord...Ben je gek !

Het is jammer dat Gretta Duisenberg, met haar prominente naam, zo krampachtig en zwart-wit denkend is, dat zij haar doel niet dient, maar eerder schaadt.
Dat zij opererend in de frontlinie, eens botst, is het logische gevolg.
Ja, en het verhaal van haar dat HAMAS niets anders is dan een  soort handelsonderneming en dat Israël niet bestaat is iets waarvoor je in vroeger jaren werd opgesloten in een psychiatrische inrichting waarvan vervolgens de sleutel werd weggeworpen.

Dan nog even terug naar  de komende Tweede Kamer verkiezingen.
Als ik de lijsttrekkers bezig hoor met hun oraties over hoe goed ze het allemaal met de kiezer
voorhebben, moet me van het hart dat indien ze dat zelf allemaal geloven, de inrichting waarheen ik Gretta zojuist heb verbannen, overvol zou raken als haar uitlatingen  daar de  norm zouden bepalen ..!
Door deze onvrede zou het mij niet verbazen dat Geert Wilders  stemmen krijgt uit onverwachte hoek want wat hij zegt is in ieder geval duidelijk en die dingen leven  meer in onze samenleving dan we openlijk willen toegeven, misschien stiekem in het stemhokje…

 

De Kunstenaar en Schrijver

 

Ari Olivier

Het Rommelt In Argentinië

 

13-05- 2010

 

 

De afgelopen week werd door Spanje de Transavia piloot Julio Poch, een Argentijn, uitgeleverd aan zijn geboorteland.

Hij had tijdens het bewind van Videla, zo zegt men, als marinevlieger ladingen dissidenten, anders denkenden, boven zee uit het vliegtuig getrapt, zonder parachute wel te verstaan!

Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Argentinië, zodat hij tijdens een vlucht van en naar Spanje werd gearresteerd.

 

Waarom schijf ik dit nu allemaal?

 

Het schijnt in Argentinië nogal te rommelen rondom een ieder die destijds bemoeienis had of deel nam aan het gewelddadige regime van Videla, er lopen onderzoeken en er vallen links en rechts veroordelingen van 10 jaar tot levenslang!

Ja, en wie is nu volgens de Argentijnse pers ook doelwit van een komend onderzoek, precies Jorge Z, hier bekend als Zorreguieta, schoonvader van onze Kroonprins Willem Alexander en vader van onze toekomstige Koningin Maxima!

Volgens de mening van enkele Argentijnse woordvoerders zou en ik citeer het bericht:

“Mogelijk zal Zorreguieta, om aan vervolging te ontkomen, zich blijvend in Nederland willen vestigen.

Nederland heeft immers geen uitleveringsverdrag met Argentinië.

Reden ook waarom een veel kleine misdadiger, slechts uitvoerder van moordlustige ideeën van de Junta van Videla en Zorreguieta, Julio Poch, niet in Nederland maar in Spanje is gearresteerd.

Ook zal op aandrang van Beatrix het Ministerie van Buitenlandse Zaken er zeker alles aan gaan doen om dagvaarding en arrestatie van Jorge Z. te voorkomen!”

Einde citaat.

 

Zie hier nu ook de niet-transparante invloeden van het ongekozen staatshoofd zonder enig persoonlijke verantwoordelijkheid, die volledig voor rekening komen van de zittende Premier, die er daarom wel voor zal zorgen dat de onderliggende feiten niet bekend worden!

Wat dit betreft heb ik even weinig vertrouwen in Kok, Balkenende als Cohen, waarvan laatst genoemde nog steeds trots is het huwelijk tussen Willem Alexander van Amsberg met Maxima Zorreguieta, te hebben gesloten.

 

Niemand minder dan de Argentijnse Staatssecretaris voor Mensenrechten Eduardo Duhalde, verklaarde in maart 2008 nog dat Jorge Zorreguieta “een sleutelrol” vervulde in een landbouwstaking die vooraf ging aan de staatsgreep.

De chaos die deze staking veroorzaakte, maakte militair ingrijpen in de regering mogelijk legde Duhalde uit.

Hij beweerde dat Zorreguieta voor zijn rol beloond zou zijn met de post van Staatssecretaris van Landbouw!

Hoewel al veel bekend is over het handelen van Zorreguieta, is het opvallend dat een lid van het Argentijnse Kabinet zich zo over de voormalig Staatssecretaris uitlaat.

 

Door de Commissie Baut na een geheime opdracht van de toenmalige Minister President Wim Kok, werd hij afgedaan als “ kleine speler “ en een “technocraat ”die geen rol had in de liquidatie van tienduizenden Argentijnen maar die “wel op de hoogte moet zijn geweest van deze gedwongen verdwijningen “.

Op 20 oktober 2007 scandeerde Nederlandse leden van H.I.J.O.S, kinderen van slachtoffers van de Argentijnse dictatuur teksten als: “Zorreguieta Moordenaar, die door de omroepen zorgvuldig  uit de uitzendingen zijn weggeknipt!

 

Waarschijnlijk wil Mevrouw van Amsberg Senior wachten met de inhuldiging van Willem Alexander van Amsberg tot diens schoonvader Zorreguieta is overleden, maar dat kan nog wel even duren.

Onkruid vergaat niet!

 

De onrust en gespannenheid over een mogelijk proces tegen Jorge Zorreguieta wordt de laatste weken bij de van Amsbergers, steeds groter.

De vader van Maxima, zou in Argentinië kunnen worden vervolgd.

Dat verklaarde de Argentijnse jurist Roberto Yanzon, 29 april jl. tegenover de Wereldomroep.

Het Argentijnse Hooggerechtshof bepaalde onlangs dat immuniteit voor vervolging in strijd is met de grondwet!

Volgens Yanzon is hiermee de deur opengezet voor vervolging.

Volgens hem is de kans groot dat hij zal worden opgepakt.

 

Onze Monarchie is gebaseerd op de denkbeeldige heldendaden van Beatrix illustere voorgangers, maar als de geschiedenis zou worden weergegeven naar waarheid….!

 

Wat een zooitje tuig met elkaar!

 

Zouden ze het wagen om straks de tegenstanders van de Monarchie á la Videla uit het door hem in gebruik zijnde regering vliegtuig in zee te donderen en dan te beweren  dat het een “survival “oefeningen zouden zijn?

 

Hoelang laat de Nederlandse Bevolking zich nog Oranje Zand in de ogen strooien?

 

De kunstenaar en Schrijver


Ari
Olivier

Kroonprins Willem Alexander

 

06-05-2010

 

Schreef ik in het recente verleden al enige malen over onze illustere kroonprins Willem Alexander,  het moet mij echt even van het hart wat ik vanmorgen dacht toen ik de Telegraaf oppakte en op de voorpagina, waar anders, het toonbeeld zag van onze dappere Dodo met het uniform, glanzend van het goud in de opperofficierenrang, als een vluchtdier de benen nemend voor een schreeuwende idioot die minstens twee huizenblokken verder tijdens de twee minuten stilte zijn ongetwijfeld stinkende muil opentrok.

 

Wat een lafaard van stand... .dacht ik en schrijf ik nu.

Elk jaar een nieuwe, steeds hogere rang in het legertje van niets wat we hebben en dat bestaat uit goedwillende vrijwilligers, meestal met kaal geschoren koppen en snorren die de krijgshaftigheid moeten verhogen.

Een ding kan echter niet van die mannen gezegd worden, dat ze laf zijn.

Ze leveren hun hebben en houden in op plaatsen waar geen hond zijn wil en bekopen dat veel te dikwijls naar mijn smaak, met de dood.

Een schil contrast met iemand die straks hun opperbevelhebber wil zijn en alle hoge onderscheidingen cadeau heeft gekregen van zijn regerend vorstin moeder Beatrix.

Zij zelf verliet met opgeheven hoofd het tafereel voor slechts een paar minuten en naar ik heb begrepen kwam ze op eigen instigatie terug om de ceremonie te vervolgen. Bravo voor haar.

Dat angst uitstralende gezicht, achterom ziend alsof mijn Dobermann hem op de versen zat en dat natabene in het uniform wat de uitstraling zou moeten geven van zelfbewuste dapperheid, aan de zijde van zijn moeder.

Bah wat een eng ventje.

 

Het was de gelegenheid stil te staan bij hen die gevallen zijn, voor volk en Vaderland, als we dat al hebben tenminste, dus het optreden gaf een buitengewoon goede indruk van hoe het destijds, in 40/45 moet zijn gegaan.

Kijk op de Grebbeberg waar onze gesneuvelde jongens begraven zijn, of dat wat er nog van over was nadat ze probeerden met geweren uit 14/18 de goed geoliede machines van de Duitsers trachtten tegen te houden.

De hoogste rang die je daar aantreft is die van sergeant majoor of eerste luitenant.

Het hogere kader met rangen zoals nu onze Kroonprins heeft, waren toen ook al onzichtbaar of thuis....op de vlucht denk ik.

Begrijp nu pas waarom er bij de kaderopleidingen zoveel waarde wordt gehecht aan het Militaire Lichamelijke Vaardigheid kruisje, liefst met Zwemmen...

Dan ben je als hoofdofficier in staat de vijand voor te blijven op de vlucht bij het eerste beste geloste schot....

 

Schande ook voor de vele Veteranen uit Canada en Engeland, Verenigde Staten etc. Ze kunnen geen Nederlands lezen maar plaatjes kijken welzeker....en dat ze vandaag de Telegraaf opslaan om te zien of hun defilé gisteren met foto´s vermeld wordt, is zeker. Gefeliciteerd Kroonprins.

Afgezien van het vluchten, de benen nemen bij gevaar, heeft hij voor de zekerheid ook maar de schaatssport beoefend, je weet maar nooit of de dekbeeldige vijand de winterdag kiest om ons land te veroveren. Helaas kun je niet naar Engeland schaatsen, de vluchtende familie, inclusief de z.g. dappere Prins Bernhard namen de voorkeur destijds van een schip van de Marine, inclusief het goud van de Nederlandse Bank...een appeltje voor de dorst want je weet maar nooit of je na zo´n lafhartige streek ooit nog terug mag komen...

Ben ik van Duitschen bloed zingen we in ons volkslied...één ding is echter zeker, de Duitsers waren niet laf en er stond de standrechtelijke Doodstraf op bij zowel de Wehrmacht als de SS divisie´s, die lieten zich liever doodschieten dan lafheid te tonen...

 

Goed dat er bevrijders uit andere landen gekomen zijn zoals die vermaledijde Polen, wijsgemaakt dat ze mee mochten Warschau te bevrijden terwijl dat al bekokstoofd was weg te geven aan vadertje Stalin.

Wat een schorem, nu en destijds.

Maar met Willem Alexander aan het roer kunnen we beter niet in oorlog geraken, dat is zeker.

De Olympische spelen in huis halen van 2028 is iets waarbij hij te oud zal zijn om deel te nemen aan de hardloopwedstrijden, hoewel, flink blijven trainen.

Het leger heeft bij mijn weten ook trainingspakken waarop je je medailles kunt tonen...

 

Een dag om over na te denken na 65 jaar illusies....

 

De Kunstenaar en Schrijver Ari Olivier die zich een beetje schaamt te zien dat men dan nog met vlaggetjes langs de weg staat.

 

Ari Olivier

President Obama

 

03-05-2010

 

Geachte Columnlezer(es),

 

Het kiezen van een onderwerp is moeilijk vandaag daar het in de politiek op één pot nat begint te lijken,de conferentie van Kopenhagen ter voorkoming van de opwarming der aarde, het was te voorzien, op een totale geldverslindende mislukking is uit gelopen en dat de vulkaanas de lucht weer uit is.

Misschien het feit dat de Tukkers van F.C. Twente, kampioen voetbal van Nederland is geworden...hoewel voor veel liefhebbers waarschijnlijk een enorm feest maar mij doet het niets  en ik verdenk een groot deel van mijn publiek ervan dat ze daarin ook geheel niet of zeer matig geïnteresseerd zijn.

 

Blijft over het nieuwtje dat President Obama van de Verenigde Staten al jarenlang vreemd schijnt te gaan met juffrouw Baker !

Ja, wat moet je daar eigenlijk mee?

Het is een zwarte vrouw, geen blanke dus groot nieuws in die zin is het niet.

Dat Obama een ondeugd is wisten we al want zijn huidige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft in haar campagne voor het Presidentschap destijds al eens gewezen op de relatie van Obama met juffrouw Baker evenals zijn omgang als Moslim met een Evangelist die niet geheel en al onbesproken was .

Het kan ook andersom zijn dat hij als Christen verdacht werd van Moslim sympathieën.

In ieder geval waren zijn vermeende ondeugden de revue al eens gepasseerd en vervolgens in de goed gevulde doofpot verdwenen.

Tot op vandaag..!

Dan komt daarbij het olielek voor de kust en al die lekkages samen maken het voor de gekleurde President (die olie is ook al zwart), niet gemakkelijker zijn uit de Keniaanse bush-bush stammende kont te handhaven in het chique interieur van de Oval Room.

 

We weten allemaal nog wel hoe moeilijk Bill Clinton het had toen bleek dat hij een vrouwtje sigaren leerde roken uit haar Vagina!

Zwarte wolken trekken zich samen boven het Witte Huis vooral ook omdat de echtgenote van Obama mij nu niet bepaald ruimdenkend lijkt in dit opzicht en het geschreeuw in de privé verblijven valt volgens ingewijden, niet te herleiden tot het zingen van Gospels.

Als het zo doorgaat kon Obama wel eens als acteur eindigen in de film gemaakt naar het boek “de Negerhut van Oom Tom”. Of als figurant in de reclamespot voor Lassierijst.

Mevrouw Baker echter zou wel eens een gouden toekomst tegemoet kunnen gaan met het schrijven van een boek over haar minnaar, zo gaat het immers altijd?

 

Zou Mevrouw Clinton bij de volgende verkiezingen toch nog een kans op het Presidentschap hebben?

Of zou blijken dat zij het indertijd is geweest die de Cubaanse sigaren leverde aan de cursisten van Bill Clinton, waarvoor ze het embargo met Cuba negeerde en nu daarvoor, behalve een reusachtige geldboete (ik betaalde destijds $ 100,-- per sigaar), een fikse gevangenisstraf riskeert.

Geloof trouwens dat de doodstraf voor dat feit zelfs in die waanzinnige Verenigde Staten van Amerika, niet van toepassing is.

 

Kortom er wordt duidelijk aan de stoelpoten gezaagd van deze eerste zwarte President nadat de eerste poging mislukt is en de zorgwetgeving van kracht is geworden.

Nu ja, hij kan altijd nog de wonden likkend  zich met juffrouw Baker terugtrekken bij zijn oma in de hutten van het dorpje in Kenia. Door de totaal andere wijze van leven en kleden zou het niemand opvallen dat hij daar verder zou rondlopen en juffrouw Baker zal slank blijven door als de rest van de dorpsvrouwen dagelijks water te halen in de putten buiten het dorp.

Het kapsel zal wel wat platter gaan zitten, dat wel natuurlijk...

 

Tot de volgende keer.

 

De Kunstenaar en Schrijver

 

Ari Olivier

Zorg In De Veluwe


15-04-2010

 

Het is al weer even geleden dat ik de tijd vond om een nieuwe column te schrijven.

Jammer voor het vaste publiek maar het is niet anders.

 

Er zijn een paar redenen aan te voeren voor dit hiaat namelijk,

Mijn bezigheden in het nabije buitenland en een plotseling opduikend euvel in mijn linker been, trombose.

 

Om bij het laatste te beginnen moet ik stellen op een dwaalspoor te zijn gebracht door een arts die ik met de klacht van een uitermate dikke kuit bezocht en die niets anders kon bedenken dan voor te stellen fysiotherapie toe te passen!

Het was op de Veluwe, Voorthuizen dus, daar denkt men zo wie zo dat God persoonlijk voor genezing of straf zorgt.

Zelf had ik minder vertrouwen in dat idee.

Op de verwijsbrief schreef hij bovendien dat hij trombose uitsloot….

De dwaas.

In ieder geval trok ik na een paar weken langer ongemak dus de stoute schoenen, andere pasten niet meer, aan en bezocht een arts die kennelijk beter had opgelet bij de colleges, want na één blik was de diagnose……. “trombosebeen”.

Direct naar het ziekenhuis, SEH,  radioloog, internist en nog wat witjassen die er voor geleerd hebben.

Bloedverdunners, elke dag injectie en een ondersteunende kous, vliegverbod, rust en trombosedienst, dat alles wel.

Absoluut géén fysiotherapie!

Wat een eikel daar op de Veluwe!

Maar ja, veel stumpers daar die alles slikken, zelfs dat Sinterklaas bestaat!

 

Dan kom ik bij punt twee van mijn niet schrijvende periode.

Dat heeft alles te maken met mijn reizen naar Duitsland, met name München waar ik als gewaardeerd kunstenaar, zonder voorbehoud van het verleden dat mij in dit Kikkerlandje steeds blijft achtervolgen, mijn tenten heb opgeslagen waar de rijken wonen, aan de Starnberger See, zo’n 25 km ten zuiden van München.

 

In Duitsland hangen inmiddels een 5 tal schilderijen van mijn signatuur en er volgen er steeds meer.

Zo zie je maar, verguist in eigen land geëerd in het buitenland waar ze kennelijk beter over kunst kunnen oordelen zonder vooroordeel, dan hier.

 

Het gevolg is wel dat in vier jaar tijd de prijzen van mijn schilderijen zijn gestegen met een slordige 150%.

Geluk voor de vroege investeerders.

Moet weer snel produceren, want op deze site is te zien dat er veel verkocht is en ik heb mij verplicht in november van dit jaar zo’n 20 doeken te exposeren!

 

Echte kunstenaars raad ik aan daar weg te blijven want je moet als persoon een ietsje meer te bieden hebben daar!

Volgende week schrijf ik hierop een vervolg en tot die tijd kunt U zich vergapen aan het pand wat mij ter beschikking staat.

Wat ik daar mis is de zeelucht, maar de geur van geld maakt veel goed.

 

Te hopen is dat voor het seizoen begint mijn been weer 100% is want

Garmisch Partenkirche lonkt vlakbij met zijn uitzonderlijk mooie sneeuwpistes.

 

Alleen het jodelen, dat wil nog niet echt lukken.                                         

 

 

De Kunstenaar en Schrijver

 

  Ari Olivier

  De IQ Test

   

  17-03-2010

   

   

  Het is niet alleen een figuurtje als Joran van der Sloot, zoon van een rechter die een meisje op een afschuwelijke manier laat verdwijnen.

  Nu een probleem in Dordrecht.

  Hoe verschrikkelijk voor de ouders en familie, kennissen en verdere nabije omgeving van dat meisje.

  De berichten van de TV reporters waren eensluidend met die van de geïnterviewde buurtbewoners, hoe kan het dat je naast een politieman woont, die geacht wordt de omgeving te beschermen, die vervolgens koelbloedig een jong meisje om het leven brengt.

   

  Nu had ik al veel eerder mijn bedenkingen over de toelatingscriteria voor aankomende politiemensen, maar die mening baseerde ik tot op heden op eigen ervaringen en het aanschouwen van hun gedrag op straat en plein.

  Ik geloof ook niet dat er een IQ test voorafgaat aan die, naar men durft te beweren, strenge selectie!

  Soms hoor ik de mening verkondigen dat je om agent te worden;

  te lui moet zijn om te werken en te laf om te stelen!

  Zou dat een eis zijn die serieus bij de toelatingsnorm hoort?

  Nauwelijks voor te stellen.

  Toch komt het steeds vaker voor dat een lid van de Hermandad een steekje laat vallen, soms wel een heel breiwerkje!

   

  Wat te denken van vorige week de marechaussee die op Schiphol werkte en in Antwerpen of omgeving mede gearresteerd werd bij het oprollen van een drugsbende met 80 kg cocaïne op weg naar een, nu gewijzigde bestemming!

  De man in kwestie dacht daar onderuit te komen door bij zijn verhorende collegae te vertellen dat hij undercover was………

  Moet je je voorstellen wat een fantasie.

  Jan Lul die op Schiphol slechts paspoorten mag bekijken denkt dat zijn soortgenoten net zo stom zijn als hij om dat verhaal te geloven.

  Bovendien zijn die Belgen ietwat scherper van verstand, zelfs bij de politie daar!

   

  Het is absurd dat mensen die anderen geacht worden een fatsoens- en gedragsnorm voor te houden en die hun bek overvol nemen op radio en tv over verdachte zus of zo die alle normen heeft overschreden, zelf de meest grove schurkenstreken uitvoeren.

  Worden nog door de belastingbetaler betaald ook.

   

  Behalve eindeloos vergaderen, reorganiseren, afstemmen met en in dikke dienstauto’s rondgereden worden, in uniformen waar circusartiesten jaloers op zijn, doet de zgn. korpsleiding toch erg weinig aan het selecteren van juiste mensen op juiste plaatsen.

  Nu ja, dat begint natuurlijk bij henzelf dus nauwkeurigheid en geschiktheidafweging is alleen maar een lege frase in de statuten.

   

  Je moet kunnen slijmen, ouwehoeren, een kruiwagen hebben en het liefst kunnen zuipen.

  Dan red je het wel bij de politie.

  Dat er af en toe een gevalletje tussendoor komt als dat moord gedoe op dat meisje, hoe heette ze ook al weer……

  Kan gebeuren natuurlijk.

  Milly Boelen heren, afschuwelijke klootzakken zijn jullie met elkaar, wanneer komt dat besef?

   

   

  De Kunstenaar en Schrijver,


  Ari
  Olivier

  01-03-2010

   

  Voor een Kunstenaar is bekendheid een doel van zijn existentie en bepaalt veelal de hoogte van het saldo van zijn of haar bankrekening.

  In mijn geval is dat geldgeil als ik ben niet anders.

  Maar toch komt direct na die verwerpelijke gedachte over de opbrengst van de door mij gemaakte Kunst, de trots van, wie koopt het en waar komt het te hangen.

  Het moet eigenlijk totaal onbelangrijk zijn wat iemand met zijn nieuw verworven aankoop doet, maar dat is in mijn geval niet zo.

  Vandaar dat ik trots als een pauw vernomen heb dat het door mij verkochte schilderij “Bosbrand” in München nota bene komt te hangen in privé bezit tussen een schilderij van Wasili Kadinsky en aan de andere zijde een Marc.

   

  Zo zie je maar hoe de carrière van een schilder waarvoor hier soms de schouders worden opgehaald en wiens technische kennis, vaak door volslagen leken in twijfel wordt getrokken, de waardering van  onze  onbevooroordeelde buren heeft.

  Overigens heeft dit resultaat direct geleid tot prijsverhoging van mijn gehele oevre.

  En ieder die dus reeds een schilderij bezit, heeft nu opnieuw koerswinst.

  Ieder ander zal dieper in de buidel moeten tasten.

  Bovendien is men in Duitsland vlotter van betalen gebleken en wilde ik hier zich aangesproken lieden dia al maanden zo’n prachtstuk van mij aan de wand hebben hangen, aansporen te betalen om nog binnen de prijsverhoging  te vallen!

   

  De Kunstenaar en Schrijver

   

  Ari Olivier

   

  Galerij Olivier


  Phone:  +31 616923103  U kunt contact met ons opnemen via de contact pagina.

  © Copyright. All Rights Reserved.

  (c) niets op deze website mag gecopieerd of verveelvoudigd worden.  Algemene voorwaarden zijn van kracht.